svetovanje-01

SVETOVANJE

Ob prvem pregledu pregledamo stanje vaših zob in ustne votline. Vse skupaj si zabeležimo v vašo osebno kartoteko ter vam posredujemo informacije o tem, katere zobozdravstvene storitve potrebujete. 

ustnahigiena-02

USTNA HIGIENA

Redno umivanje, čiščenje z zobno nitko ter redni obiski pri zobozdravniku že od otroštva preprečujejo nastanek kariesa, zobnega plaka, gingvitisa, zadaha in izgubo zob zaradi parodontalne bolezni. Raziskave dokazujejo, da je slaba ustna higiena povezana z mnogimi boleznimi (sladkorna bolezen, rojstvo otrok z nizko porodno težo, srčno žilne bolezni).

poskodovanizobje-02

POŠKODOVANI ZOBJE

Skrbno vam izberemo   ustrezno tehniko in polnila za zalivke glede na stanje vaših poškodovanih zob.

paradontologija-04

PARADONTOLOGIJA

Parodontologija je veja dentalne medicine, ki se ukvarja z zdravljenjem podpornih struktur zob (kost, cement, parodont, gingiva) in katera je v zadnjih časih doživela pravi preboj. 

oralnakirurgija-05

ORALNA KIRURGIJA

Precejšen del posegov v naši ordinaciji je oralno kirurških. Ukvarjamo se z odstranjevanjem modrostnikov, zobnih korenin… Velik delež kirurških posegov predstavljajo apikotomije.

implantologija-06

IMPLANTOLOGIJA

Implantologija je veda, ki se ukvarja s pojavom vraščanja nebioloških vsadkov v živa tkiva in organe.  Eno od najbolj razširjenih področij implantologije je dentalna ali zobna implantologija.

protetika-07

PROTETIKA

Izraz protetika v zobozdravstvu pomeni nadomeščanje manjkajočih zob. V zobozdravstvu poznamo dve vrsti protetike: snemna in fiksna. Snemna protetika je tista, ki jih lahko snemamo in jih ponovno nadomestimo. Fiksna protetika pa so zobni nadomestki, ki so v ustih stalno pritrjeni in jih ne snemamo.

beljenjezob-08

BELJENJE ZOB

Pomembno je poudariti, da je beljenje zob poseg, ki mora biti opravljen strokovno in varno, zato je pomembno, da se izvaja pod nadzorom zobozdravnika v zobozdravstveni ambulanti. In to ne samo zaradi varnosti in učinkovitosti, ampak tudi zaradi strokovnega znanja, ki je vodilo pri estetskih odločitvah.